Monday, September 25, 2017

Hoeveel Zijn Mijn Munten Waard?

Hoeveel Zijn Mijn Munten Waard?

In de 19e en 20e eeuw zijn in Nederland vele zilveren munten geslagen. Denk bijvoorbeeld aan zilveren guldens en rijksdaalders, waar overal in het land mee werd betaald totdat de productie van deze munten in het jaar 1967 is overgegaan op het verwerken van enkel nikkel in plaats van zilver. Er zijn echter ook speciale zilveren munten geslagen ter ere van bepaalde gelegenheden, zoals het zilveren vijfje en het zilveren tientje. Tegenwoordig kunt u natuurlijk niet meer met deze munten betalen, maar dit betekent niet dat de stukken bij u thuis hoeven te blijven liggen om stof te vangen. Doordat er puur zilver in de munten verwerkt zit, kunt u deze omwisselen voor euro’s. Bij ons kunt u uw oude zilveren munten verkopen voor de beste zilverprijs. De waarde van uw zilveren munten is sterk afhankelijk van de categorie waartoe ze behoren. Zo heb je ten eerste het oud zilvergeld, zoals de zilveren guldens, zilveren rijksdaalder en zilveren tientjes, die vroeger echt als betaalmiddel dienden.



Deze munten bevatten meestal een zilvergehalte van 720 ofwel 72%, en zijn daarom nog te verkopen voor een leuk prijsje. Ten tweede zijn er de zilveren beleggingsmunten, die speciaal zijn geslagen om te beleggen in zilver. Voorbeelden hiervan zijn de zilveren Maple Leaf, zilveren Philharmoniker en zilveren Eagle. Deze munten hebben altijd een gewicht van 1 ounce en een zilvergehalte van 999 ofwel 99,9%. Zilveren beleggingsmunten kunnen overal ter wereld worden verhandeld. Tot slot zijn er nog de zilveren penningen. Dit zijn officieel geen munten omdat ze nooit als wettelijk betaalmiddel hebben gegolden, maar ze zien er wel uit als een zilveren munt. Penningen worden meestal geslagen ter ere van een bepaalde gelegenheid, en bestaan voor 925 ofwel 92,5% of 999 ofwel 99,9% uit zuiver zilver. Op onze website kunt u de actuele zilverprijs voor zilveren munten zien, die elk minuut wordt bijgewerkt zodat u altijd beschikt over de juiste informatie. Indien uw zilveren munt niet in de tabel staat kunt u door het gewicht van de zilver munt vermenigvuldigen met zilverprijs van de juiste zilver gehalte per gram. Zo kunt u zelf thuis de zilverwaarde van uw zilveren munt berekenen. Voor een taxatie van uw zilveren munten kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken of gewoon zonder afspraak binnenwandelen voor het zilver verkopen.
Vermogenden willen hun vermogen veilig stellen en kopen in barre meer zilver, waardoor de vraag op de markt groter wordt bij een gelijkblijvend aanbod. Let op de zilverprijs! De handel in dit edelmetaal staat bekend om de grote fluctuaties in de prijs. Als u beleggingszilver wilt kopen kijk dan goed naar de historische prijzen voor een goed instap moment. De zilverprijs fluctueert soms erg hard, mede door de vermeende manipulatie van grote banken, zoals Goldman Sachs en JP Morgan. De historische zilverprijs dient u, vanwege de fluctuaties, goed in het oog te houden als u wil gaan beleggen in zilver. Hieronder staan de grafieken van zilverprijs in dollar per ounce; de standaardnotatie voor edelmetalen. Het rekenwerk dat nodig is voor de conversie van dollars naar euro’s en van troy ounce naar gram wordt al voor u gedaan op de kitco website. Als u hier klikt, kunt u de zilverprijs per kilo bekijken.

Wat is de zilverprijs vandaag? Zilver prijs berekenen niet nodig, de actuele zilverkoers nu direct uit zilverprijs grafiek aflezen. Realtime zilverkoers online voor zilver kopen en zilver verkopen! Naast de actuele zilverprijs vind je ook de huidige zilver spot, de biedkoers van New York (Bid). Tevens historische zilverkoers grafieken van 30 dagen, 60 dagen, 6 maanden en 1, 5 t/m 10 jaar! Actuele zilverprijs vandaag, gisten en eergisteren (het koersverloop van de laatste 3 handelsdagen). Ververs pagina met ‘F5′ (functietoets op toetsenbord ) om de laatste zilverkoers te actualiseren! Bron: Kitco - Zilverkoers grafieken; 30 dagen, 60 dagen, 6 maanden , 1 jaar , 5 jaar en 10 jaar zilver prijs. Wat kost een kilo zilver? De standaard gewichtseenheid van edelmetalen is Troy Ounce. Troy Ounce zilver staat gelijk aan een gewicht van 31,1034768 gram. In 1 kilogram zilver staat gelijk aan 32,1507466 Troy Ounces. Let op in welke valuta de grafiek een prijs genoteerd staat, de wereldhandel van zilver is in Amerikaanse Dollars (USD).